Django Framework Öğrenmek İçin En İyi Ders Kaynakları

Günümüzün en popüler programlama dilleri arasında üst sıralarda gücünü koruyan Python ile web konusunda güçlü altyapı imkanı sunan Django Framework, her geçen gün daha da popüler hale gelmektedir. Bu konuda sizlerle daha önce paylaştığım "Yazılım Öğrenmeye İlk Hangi Programlama Dilinden Başlanmalı?" konulu ve "Django Framework Neden Tercih Edilmeli?" konulu yazılarım ilginizi çekebilir.

Dev şirketlerin tercih ettiği Django her ne kadar öğrenmesi zor bir altyapı olsa da "azmin başaramayacağı bir şey yoktur" felsefesi ile aşağıda sizlerle paylaşacağım öğrenme kaynaklarıyla bunu kolayca başarabileceğinize inanıyorum.

Django Framework Öğrenme Kaynakları

Django Framework Öğrenmek İçin En İyi Ders Kaynakları

Django Ücretsiz Türkçe Öğrenme Kaynakları

İstihza Dokümanları - Geniş çaplı olmasa da temel konulara değinen şüphesiz en iyi Türkçe kaynakların başında gelmektedir. Yazbel sitesi altında ulaşabilsiniz.

Django için Türkçe Kılavuz - Muslu YÜKSEKTEPE tarafından yazılan bu kitap (pdf), her ne kadar eski Django 1.9 sürümü ile anlatılmış olsa da, anlatım tarzı ve geniş konulara değinmesi açısından size çok şey katacaktır.

BTK Akademi (Sıfırdan İleri Seviye Python Programlama) - Devlet desteğiyle oluşturulmuş ücretsiz video eğitim kaynağı olan bu kaynak Django konusunda temel konular için oldukça faydalı olacaktır.

Django Ücretsiz İngilizce Öğrenme Kaynakları

Django Documentation - Şüphesiz Django öğrenmek için en iyi ve geniş çaplı ve güncel kaynak kendi resmi sitesindeki dokümantasyonudur.

Books by Agiliq - Bu sitede Django için farklı konularda hazırlanmış kendi alanında oldukça iyi e-kitaplar bulabilirsiniz.

Real Python - Bu site, oldukça yüksek kalitedeki yazıları ve ilginç konularıyla sizin favorileriniz arasına girecektir.

Data Fair - Django için hazırlanmış farklı bir anlatım tarzına sahip dokümantasyon. Anlamadığınız konularda farklı anlatım arayışınıza cevap bulmak için.

Django Ücretli Türkçe Öğrenme Kaynakları

Udemy (Django 3 | Profesyonel Web Programlama) - Ücretli video kaynaklar arasında en iyi anlatım tarzına ve geniş içeriğe sahip kurs.

Udemy (Django Rest Framework Eğitim Seti) - Yukarıdaki kursun devamı niteliğinde Django Rest Framework kursu.

Udemy (40+ Saat Python Sıfırdan İleri Seviye Programlama 2020) - Genel Python kursu olması ve Django'da temel konulara değinmesine rağmen, anlatım tarzıyla burada belirtilmeyi hak ediyor.

Tüm bu kurslar ve kurs sırasında yapacağınız pratiklerden sonra, kendinize basitten zora doğru küçük projeler kurgulayabilirsiniz. Bu öğrenmenizi pekiştirecektir.

Unutmayın, öğrenmek hiç bitmeyen bir hayat felsefesi olmalıdır.

Paylaş

Yeni Blog Yazılarımdan Haberdar Olun

Yeni yazılarımdan anında haberdar olmak için email listeme abone olun. Size spam göndermeyeceğime söz veriyorum!